Volonter udruge dobio nagradu

Volonter udruge dobio nagradu

PETRINJA – Od 77 nominacija iz cijele Hrvatske dr. Miroslav Gregurinčić ušao je u najuži izbor i dobio vrijedno priznanje za volonterski rad. Na Natječaj “Mladi u srcu” za izbor Naj Seniora/ke Delegacije Europske unije u RH i Ministarstva socijalne politike i mladih RH, a u Europskoj godini aktivnog starenja dr. Miroslava Gregurinčića nominirala je Udruga „ Naš život” iz Petrinje.

„U obrazloženju smo napisali da je Miroslav Gregurinčić, dr.med. ugledni specijalista interne medicine i pulmologije, koji je cijeli radni vijek proveo je u rodnom gradu kao voditelj internog odjela i ravnatelj bolnice u Petrinji. Stekao je veliko povjerenje i ugled među svojim pacijentima i građanima, ne samo u gradu Petrinji nego i u široj okolici.”, rekla je Radmila Vlak u ime predlagatelja nagrade.

Istaknula je kako mu je njegov profesionalni, ljudski i etički odnos prema pacijentu priskrbio
status legendarnog liječnika koga kao svog dr. Grgu građani i danas susreću i traže savjet. Kao liječnik volonter od 2006. – 2008. godine volontirao je u ambulanti Bolnice Petrinja dva puta tjedno.

„Znajući ga kao humanistu, nije mi bilo teško pridobiti ga, da se kao volonter uključi u pod projekte Udruge koje provodimo kao nadogradnju trogodišnjeg programa pod nazivom „Alternativna izvaninstitucionalna skrb starijih i nemoćnih osoba koje žive u vlastitom domu u ruralnom području Grada Petrinje i Općine Topusko”, kojim je obuhvaćeno 125 starijih i nemoćnih osoba sa smanjenom mogućnošću samozbrinjavanja, a kog financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.”

„Od 2009. godine kontinuirano provodimo interaktivne edukativne radionice pod motom Aktivno živjeti a ne preživljavati. Predavanja koja drži dr. Gregurinčić izuzetno su dobro prihvaćena i posjećena. Od 2011. godine kontinuirano provodimo i projekt „Liječnik u vašem domu u ruralnom području grada Petrinje”, rekla je Vlak.