Prva akcija Petrinjske kuće zdravlja

Prva akcija Petrinjske kuće zdravlja

PETRINJA – Petrinjska kuća zdravlja počela je s provođenjem projekata i programa, a na Gradskoj tržnici u Petrinji svim građanima podijeljene su jabuke kao simbol zdravlja. Radmila Vlak, predsjednica Udruge Naš život najavila je tako akciju besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi.

„To je akcija koja će ići svakog utorka i subote od 8 do 11 sati. Svi naši sugrađani mogu besplatno doći izmjeriti tlak i šećer, ne treba zdravstvena knjižica. To je način kako se oni mogu redovito kontrolirati. Ovdje je medicinsko osoblje koje može napraviti i neku paralelu i mogu dobiti određene savjete”, rekla je Vlak te najavljuje kako će se u Petrinjskoj kući zdravlja uskoro moći obaviti i spirometrija.

Krenule su i edukativne radionice, a za 20.listopada je najavila predavanje dr.Vide Demarin, a već drugi tjedan ide edukacija za 30 njegovatelja i njegovateljica koji će poslije teoretskog predavanja i prakse steći zvanje njegovatelja ili njegovateljice, čime im se otvara mogućnost izlaska na tržište rada. Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović ističe kako Petrinjska kuća zdravlja u planu ima još niz akcija.

„Drago mi je što smo se prezentirali na Gradskoj tržnici gdje je Petrinjska kuća zdravlja podijelila jabuke kao simbol zdravlja, ali i letke kako bi što više ljudi znalo da je Petrinjska kuća zdravlja u funkciji. Možemo reći da je odaziv danas bio odličan. I dalje se nastavljaju javno zdravstvene akcije koje su od interesa svih građana da u udarne dane dođu ovdje kako bi izmjerili tlak i šećer u krvi”, rekao je Dumbović.

Gradonačelnik je ujedno najavio kako će u Petrinji 5.i 6.studenoga kod Petrinjske kuće zdravlja ponovno boraviti mobilni mamograf te je ovim putem pozvao sve žene da se odazovu mamografskom pregledu. Sa svim ovim akcijama, dodaje Dumbović, daje se jedna dobra nadgradnja zdravstvenog standarda u Petrinji. Podsjetimo kako je Petrinja kuća zdravlja otvorena s prvim danom mjeseca listopada i radi od 0-24, a nalazi se na Trgu dr.Franje Tuđmana 10.