Posudionica pomagala

Posudionica pomagala

PETRINJA –U okviru projekta „Volonteri u palijativnoj skrbi” koji u „Kući zdravlja” provodi Udruga „Naš život”, uvedena je posudionica pomagala, a već je, kako je istaknula Rada Vlak, predsjednica udruge, izazvala veliko zanimanje građana. Do sada su već podijelili stol za hranjenje, hodalicu,princez, jedan krevet, štake i dosta pelena za odrasle.

Vlak je istaknula kako su „Kućom zdravlja” kojom koordinira ova udruga dobili jako puno, jer provode razne javno zdravstvene akcije.” Utorkom i subotom je mjerenje krvnog tlaka, šećera i masnoće u krvi, a imat ćemo još i denzitometriju i spirometriju. Mislim da je grad stvarno dobio jedan prostor gdje je puno sadržaja, a među njima su i brojne edukativne radionice od kojih treba izdvojiti posljednju u kojoj nam je akademkinja Vida Demarin održala jedno vrlo korisno predavanje.

Rekla je kako je sve to jedan korak dalje u podizanju standarda zdravstvenih i socijalnih usluga u gradu, gdje su oni jedna karika u lancu, a s ciljem rasterećenja sustava zdravstvene i socijalne skrbi. I ono što svakako ne treba zanemariti već pohvaliti, kako je rekla Vlak, imaju jako dobru suradnju s Neuropsihijatrijskom bolnicom „Dr. Ivan Barbot” iz Popovače.

„Mnoge akcije, ali i sva ova pomagala nabavljamo s njima u suradnji i zatim ih dalje distribuiramo, tako da smo jako zadovoljni. Zahvaljujemo se ravnateljici prim. dr. Marini Kovač na pomoći i samog pokretanja posudionice pomagala u petrinjskoj „Kući zdravlja”., dodaje Vlak.

U „Kuću zdravlja” danas je došla i gospođa Đurđica Bagić, koja je iz posudionice dobila „princezu” koja joj je prijeko potrebna budući ima bolesnog supruga koji je teško pokretan i koja će joj i te kako dobro poslužiti.”Suprug je nepokretan već tri mjeseca i jako se mučim, jer ne može ustati. Teško je i kod hranjenja i kod wc-a, pa će mi ovo jak dobro doći da si olakšam njegu i brigu o njemu. To mi je jako velika pomoć i zahvaljujem se i na puno vam, puno hvala.”, rekla je Bagić.

I ova nova aktivnost, posudionica raznih pomagala, dio je projekta koji provode volonteri u palijativnoj skrbi, a koji je sufinanciran sredstvima Europske unije.