Podjela aparata za mjerenje šećera

Podjela aparata za mjerenje šećera

Kao što je bilo i najavljeno povodom 14. studenoga, Svjetskog dana šećerne bolesti, Grad Petrinja donirao je 11 aparata i trakice za mjerenje šećera u krvi, ljudima koji boluju od ove bolesti.

Neke od njih osobno je obišao i uručio im donaciju petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović: „To je akcija koja je prije svega humana i svima daje na znanje da svi oni ljudi koji imaju elementarnu borbu za opstanak, prije svega u svojim domaćinstvima, gdje ne mogu kupiti nešto od svoje male mirovine. Međutim, u koordinaciji s Udrugom „Naš život” napravili smo dobro djelo i gdje želimo pokazati da nam dolazi mjesec darivanja. Ovo je upravo početak našeg senzibiliteta prema ciljanim skupinama koje su ponekad ostavljene napuštene, a zdravlje je na prvom mjestu, jer mi želimo imati „zdravi grad”, ne koji će „frcati” od zdravlja, nego koji će „frcati” od dobrih ideja i onih stvari gdje nam čovjek mora biti na prvom mjestu. U svakom slučaju to je zdravlje i možemo reći da smo kroz ovu godinu imali 4-5 akcija raznih udruga i svi zajedno možemo dati poruku da ovaj grad treba „Kuću zdravlja”. Mislim da bi ona trebala biti u onom smislu da je dostupna svakodnevno za elementarne potrebe, informacije i edukacije za naše građane. Radimo na tom projektu i u Novoj godini će biti iznenađenja.”

„Svaki korisnik je dobio aparat za mjerenje šećera, trakica za tri mjeseca, lanceta i propagandnog materijala, vezano za prehranu. Kada potroše trakice onda će ih ponovo dobiti i tako za godinu dana, što je od izuzetne važnosti, jer trakice su u stvari najskuplje, naročito kod korisnika, u što se uvjerio i gradonačelnik, koji su teški dijabetičari koji i tri puta dnevno moraju mjeriti šećer.” – kazala je Radmila Vlak, predsjednica Udruge „Naš život”, čiji će članovi i dalje obilaziti korisnike i biti im na usluzi.

Ibrahim Toporan jedan je od onih kojima je uručena donacija: „Ova donacija mi puno znači i drago mi je da ste došli u naš skromni umirovljenički dom. Zahvaljujem se gradonačelniku i zaista sam obradovan ovim aparatom kojim ću mjeriti šećer i zaista hvala za sve.”

Osim njega gradonačelnik je još posjetio: Josipa Polaka, Đurđicu Vrkljan, Janu Babić, Mirjanu Dolenac, Sebastijana Gusića i Gyorgya Karnizja.