Petrinja potpisala ugovore za projekte u zdravstvu

Petrinja potpisala ugovore za projekte u zdravstvu

Nakon provedenog Javnog natječaja za financiranje projekata i programa udruga iz Proračuna Grada Petrinje za područje Udruga pri zdravstvenoj skrbi, u Maloj vijećnici Grada Petrinje danas, 19. ožujka, je organizirano svečano potpisivanje ugovora za ukupno četiri udruge koje provode zdravstvene projekte, a koje su prošle na Natječaju.

Riječ je o Udrugama „Naš život“, Dijabetičko društvo Grada Siska, Centar za poboljšanje kvalitete življenja i razvoj ljudskih vrijednosti „Humanika“ i Dobrotvorno društvo Merhamet Sisak.

Potpisani godišnji ugovori vrijedni su 71.500 kuna.

O hvalevrijednim projektima govorio je Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje: „Vjerujem da ćemo podići standard zdravstva pomoću vašeg djelovanja. Smatram da je zdravlje  najvažnije u životu. Cilj je da zajedničkim snagama senzibiliziramo sugrađane da se bave što više prevencijom. Pozivam vas da se priključite što više jer Petrinja traži partnere i u ostalim zdravstvenim standardima naših bolnica. Već imamo zajedničke projekte sa neuropsihijatrijskom bolnicom „Dr. Ivan Barbot“ u Popovači i s Općom bolnicom „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak gdje smo donirali 100.000,00 kuna. Danas smo potpisali ugovor i neka nas on obvezuje da ćemo za sve udruge zajedno s vama napraviti mnogo dobrih djela.“- rekao je gradonačelnik.

Prim. dr. Marina Kovač, ravnateljica neuropsihijatrijske bolnice „Ivan Barbot“ Popovača i predsjednica Povjerenstva za programe za udruge iz područja pri zdravstvenoj skrbi istaknula je kako se radi o kvalitetnim projektima kojima je zajednička nit prevencija u zajednici, te dodala: „Svima nam je interes da djelujemo onda kad je to u vidu prevencije da se bolest ne pojavi, a da je preveniramo u puno različitim faktorima koji su rizični za pojavu, danas to zovemo kronične ne zarazne bolesti koje su postale prava pošast u pobolu populacije, ne samo kod nas, nego i u svijetu. U prevenciji je važna uloga vas kao udruga koje radite na tome području. Odlična je i ova poruka koju daje Grad kroz sredstva za udruge, s jedne strane, a s druge strane i kroz različite druge preventivne aktivnosti koje se provode, a slijedi nam Petrinjski tjedan zdravlja povodom Svjetskog dana zdravlja.“ – rekla je prim. dr. Kovač.

U ime prisutnih Udruga gradonačelniku Dumboviću zahvalila se Marina Kušan Hodžić, predsjednica centra udruge „Humanika“.