Listopad u Nutri klubu

Listopad u Nutri klubu

Nutri klub projekta Godine nisu važne prati sve korisnike koji su do sada ušli u program obrade. U suradnji s mag.nutricionizma Irenom Švendom obradili smo veliki broj anamneza, konzultacija, složili programe prehrane. Korisnicima kroz određen period potrebna je podrška i mogućnost komunikacije u vezi; pravilne prehrane, prilagodbe prehrane na njihova specifična zdravstvena stanja, slaganje receptura i jelovnika, upite o trenutnim trendovima zdrave prehrane i sl.

Kroz Školu zdravog kuhanja mjesečno jedanput, nažalost s ograničenim brojem direktnih sudionika, pratimo aktualne teme i nadovezujemo se na stručna predavanja koja organiziramo u okviru Nutri kluba.

Pratili smo teme od Dana osteoporoze , prevencije bolesti kardiovaskularnih bolesti do prednosti lokalno proizvedene hrane za naše zdravlje. Prezentirali smo jednostavne i dostupne namirnice tradicionalno vezane za naše područje kao kukuruz, ječam, šljivu, jabuku, bundevu, kesten. Obnovili smo stara znanja upotrebe tih namirnica i prezentirali praktično nove kombinacije recepata.

Kroz tjedan i dalje realiziramo Nutri klub edukativnu radionicu za OSI, gdje smo u ovom jesenjem periodu dotakli teme povodom Dana jabuka, Svjetskim danom hrane, upoznali se s Danom bundeva i otkrili okuse čudesnih sjemenki…navodi izvoditeljica nutricionističkih aktivnosti.