Dani otvorenih vrata u udruzi Naš život obilježeni nizom aktivnosti

Dani otvorenih vrata u udruzi Naš život obilježeni nizom aktivnosti

Udruga Naš život kroz projekt Godine nisu važne  pored opsežnog programa aktivnosti nastavlja i niz stručnih predavanja u segmentu Nutri kluba. Tema novog predavanja je Kako prehrana utječe na zdravlje kože.

Ovim predavanjem i interaktivnim radionicama edukativno-preventivnog karaktera , kao i radionicama psihosocijalnepodrške želimo se priključiti  Danima otvorenih vrata udruga. Sve naše aktivnosti otvorene su i širem građanstvu na području grada Petrinje, tako da se veliki broj građana uključuje u organizirane zdravstveno-preventivne  radionice i  nutricionistička savjetovanja, naravno organizirano uz najavu i online komunikaciju istaknula je Rad Vlak, predsjednica Udruge Naš život i  voditeljica projekta Godine nisu važne koji je ušao u šesnaesti mjesec provedbe realizirajući planirane aktivnosti i u ovim nezavidnim COVID-19 i potresnim uvjetima.

U aktivnoj provedbi je i projekt  Zaželi, projekt Tele centar Niste sami i projekt Petrinjska kuća zdravlja. Kroz sve ove projekte obuhvaćeno je 232 direktna korisnika, najranjivije skupine osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom. Inače na godišnjoj razini u naše cjelokupne programe bude uključeno preko 1000 korisnika, upravo evidentirajući šire građanstvo koje se uključuje u naše različite javno zdravstvene akcije. Imamo trenutno 37 zaposlenih u stalnom radnom odnosu i 11 vanjskih stručnih suradnika na  temelju ugovora o djelu, naglasila je Rada Vlak.

Dr. sc. Branka Bižić, dr.med,specijalist dermatologije otkrila nam je kako prehrana utječe na zdravlje kože, prezentirajući najčešće poremećaje kože.

Koža je najveći organ ljudskog tijela. Kako bi zaštitila naš organizam od utjecaja iz okoliša, kao što su alergeni i mikrobi, regulira temperaturu i daje kompletnu zaštitu. Postoje unutarnji i vanjski čimbenici koji utječu na stanje kože.Na neke od njih ne možemo utjecati. Unutarnji čimbenici koji utječu na kožu su genetika, hormoni i posebna stanja bolesti. Jedan od vanjskih čimbenika je upravo i prehrana.

Kako bi dobili prezentaciju i savjete vezane uz ovo stručno predavanje uključite se uključite se u e-mail listu i mjesečno ćete dobivati  korisne informacije kroz naš segment Nutri kluba ( kontaktirajte udruga@nas-zivot.hr s naznakom za Nutri klub) poručuju iz Udruge Naš život.

U radionice psihosocijalne podrške , radionice nutricionističkog savjetovanja, te preventivne javnozdravstvene akcije mjerenja uključili su se i stanovnici Privremenog kontejnerskog naselja u Mošćenici gdje se upravo i nalazi kontejnerski prostor udruge Naš život.

Podsjetimo,sam projekt „Godine nisu važne“ financiran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, a odnosi se na Razvoj i provedbu projekata za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i Općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru. Partner je na ovom projektu Grad Petrinja. Vrijednost projekta je 1.351.920,03 kuna. Na projektu je zaposleno šest osoba. U provedbi projekta aktivno sudjeluju socijalni pedagozi, nutricionisti, psiholog, liječnici, učitelji i nastavnici rehabilitatori.