U kontejnerskom naselju Mošćenica-Poljana obilježen Dan planete Zemlja

U kontejnerskom naselju Mošćenica-Poljana obilježen Dan planete Zemlja

Udruga Naš život je kroz projekt „Godine nisu važne“ i u suradnji s Petrinjskom kućom zdravlja, u kontejnerskom naselju Mošćenica-Poljana obilježila Dan planete Zemlja i to u suradnji s njihovim korisnicima kao i novim stanarima u tom naselju.

„Danas je Dan planete Zemlja. Htjeli smo probiti led s našim aktivnostima. Naši korisnici se jako volje uključiti u zajednicu i zato smo napravili kućice kako bi svi naši susjedi ovdje u kontejnerskom naselju mogli pronaći svoj kontejner i da znaju da je danas Dan planete Zemlja. Nama je ovaj cijeli tjedan bio pun aktivnosti koje smo pokrenuli u Maloj Gorici. Tamo smo napravili zdrave i održive obroke, imamo tamo veliki prostor gdje se možemo svi okupiti“, rekla nam je Marina Kušan Hadžić, edukator za osobe s invaliditetom u okviru projekta „Godine nisu važne“ kojeg provodi Udruga „Naš život“.

Dodaje kako se broj korisnika ovog projekta povećava. „Već godinu dana smo u provedbi jednog šarolikog projekta gdje imamo 40 korisnika, 30 korisnika osoba starije životne dobi i 10 osoba s intelektualnim poteškoćama 21+. To su sve naši bivši učenici koji su ostali bez aktivnosti u zajednici, bez međusobnog druženja. Broj nam se povećava svaki dan, već ih je negdje 15. U doba potresa ostali su nam svi u našem kompasu, na jedno vrijeme smo ih uspjeli izdvojiti iz Petrinje na rehabilitaciju u Primorje“, otkrila je Hadžić.

Sve planirane aktivnosti u sklopu ovog projekta su do sada odradili. „Ostale radionice, sve koje su predviđene projektom su odrađene. To su psihofizičke vježbe za njih, znači da se pazi na njihovo tjelesno zdravlje, pored toga imamo uključenog socijalnog pedagoga i psihologa i čak nutricionista, zato što puno na primjer djece, sa različitim poremećajima, imaju problem pretilosti i radimo na neki način na tome“, rekla je Kušan Hadžić.

Podsjetimo, projekt „Godine nisu važne“ financiran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Partner na ovom projektu je Grad Petrinja, a vrijedan je više od 1,3 milijuna kuna.