Radionice na gradskom kupalištu Petrinja

Radionice na gradskom kupalištu Petrinja

Kroz projekt Godine nisu važne  uključeno je 11 korisnika osoba s invaliditetom za koje je kroz tjedan organizirani niz aktivnosti kako bi se poboljšao njihov svakodnevni život i uključenost u lokalnu zajednicu. Pored psihofizičkih vježbi, organizaciji i pomoći u redovnom posjetu zubaru, okulisti, liječniku i sl. naši posebni korisnici imaju tjedno organizirana druženja kao socijalnu podršku koje vodi naša Iva Gavranović socijalni pedagog i edukativno kreativne radionice koje su uvijek korelacija njihovih sposobnosti, naučenih znanja, likovnog i verbalnog izražaja. Radionice kreira i vodi učiteljica i osposobljeni asistent osobama s teškoćama u razvoju Marina Kušan Hadžić. Velika pomoć oko organizacije  i prijevoza u ova zahtjevna vremena nam je naša Sandra Adžam.

Tako smo se ovaj put okupili uz našu rijeku Kupu i složili plakate na edukativno kreativnoj radionici; Voda -Zemlja-Nebo, u kojoj smo se inspirirali motivima iz okoline. Pogledali smo što nas sve okružuje, saznali biljne i životinjske vrste koje žive u našem okolišu, imenovali smo ih, obojali crteže i igrom odabira posložili u njihova staništa koja smo obojali akvarel tehnikom.

Kroz radionicu socijalne podrške razgovarali smo o prijateljstvu, odmjerili i pokazali socijalne vještine u praksi, u vođenoj komunikaciji s prolaznicima, u predstavljanju sebe i upućivanju pitanja drugim osobama. Zaigrali smo i karte prepoznavanja i pokazali svoj natjecateljski duh rangirajući mjesta pobjednika.