Ponovno druženje korisnika projekta „Godine nisu važne“ uoči Valentinova

Ponovno druženje korisnika projekta „Godine nisu važne“ uoči Valentinova

Korisnici projekta „Godine nisu važne“ Udruge Naš život, bivši učenici Odjela s teškoćama u razvoju Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, bar dva dana u tjednu mogu zaboraviti na nezahvalnu situaciju koja nas je snašla. Naime, škola je na inicijativu ravnatelja, a u sklopu projekta ponudila siguran prostor u područnoj školi u Maloj Gorici. Ondje se korisnici sastaju uz aktivnosti psiho-socijalne podrške.

Tako su ovaj tjedan mladi ljudi sa svojim voditeljima uoči Praznika ljubavi proslavili ono najvažnije što nas u ovakvim prilikama drži cijele i na okupu. Provedeni su razgovor i radionica o doživljaju potresa i sreći koja mu prkosi. Opuštajuće aktivnosti zašećerile su srcolike torte, timsko pečenje pizza i izrada poklon-paketa prijateljima za 14. veljače.

„Iščekivanje sljedećeg susreta i iskrena radost pri ponovnom viđenju samo za sebe govori nam o važnosti uzajamne podrške pred izazovima s kojima se zajednica naših gradova i regije kao i svatko od nas zasebno u ovom razdoblju suočava“, ističu iz Udruge Naš život.

Podsjetimo, projekt „Godine nisu važne“ financiran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, a odnosi se na Razvoj i provedbu projekata za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i Općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru. Partner je na ovom projektu Grad Petrinja. Vrijednost projekta je 1.351.920,03 kuna. Na projektu je zaposleno šest osoba. U provedbi projekta aktivno sudjeluju socijalni pedagozi, nutricionisti, psiholog, liječnici, učitelji i nastavnici rehabilitatori.