OSI Korisnici projekta Godine nisu važne aktivni su u zajednici

OSI Korisnici projekta Godine nisu važne aktivni su u zajednici

Korisnici projekta Godine nisu važne vrlo su aktivno angažirani u različitim ustanovama i događanjima u gradu Petrinji.

Prvo smo ostvarili suradnju sa Poslovnim zonama Petrinja , Zelenom kućom, gdje će korisnici projekta, osobe s invaliditetom dva puta mjesečno, utorkom podržati Petrinjski zeleni utorak te izrađivati prigodne dekoracije koje će kupcima biti uvijek dostupne kao mali pokloni . Svojim rukotvorinama ukrašavati će i izlog Zelene kuće prateći sezonske proizvode i događanja.

Druga produktivna suradnja ostvarena je sa Interpretacijskim centrom baštine Banovine . U unutrašnjim i vanjskim prostorima Centra korisnici su dobili priliku da sudjeluju u pripremi i pakiranju sjemena za postojeću Banku sjemenja u samom centru. Ponuđen im je i prostor za tematske izložbe koje će grupa od 11 korisnika  pripremati, neki od kuće a nekoliko njih direktno izrađivati eksponate.

Kroz različita obilježavanja prigodnih datuma korisnici će pripremati i izrađivati šarolike dekorativne i upotrebne predmete.

S obzirom na epidemiološku situaciju organizirali smo se u više manjih grupa kako bi mogli ostati odgovorni, na distanci u različitim prostorima.