Lijecnik u vasem domu

Lijecnik u vasem domu

Nastojanja liječnika da kroz kućne posjete povećaju svijest starijih osoba o uzrocima, posljedicama i prevenciji rizičnih bolesti višegodišnja su aktivnost u sklopu naše udruge koja ima za cilj maksimalmo moguće približavanje zdravstvene zaštite pacijentu.

Tijekom godina volontiranja u udruzi specijalistički pregledi su praktično vršeni u domu pacijenta, te je propisivana i fizikalna terapija koja se, takeđer, provodila u domu korisnika. Ovim su neophodna zdravstvena zaštita i liječenje maksimalno približeni svakom pojedinom bolesniku.

Kako je riječ o starijim osobama koje su zbog kroničnih bolesti sustava za kretanje slabo pokretne i mahom žive u prometno izoliranim ili slabo povezanim sredinama, te su vrlo slabog imovinskog stanja ovakav pristup pacijentu je iznimno značajan. Dolaskom medicinskih stručnjaka u vlastiti dom korisnika liječenje se prilagođava njegovim zdravstvenim i socijalnim mogućnostima. To, ujedno, poboljšava kvalitetu njegovog življenja te pacijenta dodatno motivira čime se preveniraju daljnja, u svakom slučaju, još teža tjelesna oštećenja.

Pojedinim pacijentima se propisuju i dostavljaju neophodna ortopedska pomagala te ih se educira o njihovoj pravilnoj uporabi. U suradnji sa dr Tatjanom Vrga, spec. fizikalne terapije i medicine tiskan je i priručnik o osteoporozi koji je distribuiran u Gradu Petrinji i svim okolnim selima.