Aktivno u Stambeno-volonterskom naselju u Mošćenici

Aktivno u Stambeno-volonterskom naselju u Mošćenici

Unatoč svim nepredvidivim situacijama, potreba za kreativnošću i izražajem je i dalje snažno prisutna kod korisnika projekta Godine nisu važne Udruge Naš život. Prihvatili su i oživjeli prostore kontejnera gdje nastavljaju aktivnosti socijalne podrške.

Socijalna pedagoginja Iva Gavranović voditeljica radionica socijalne podrške opisala je kako su obilježili prigodne datume. „U svibnju smo obilježili Svjetski dan slobode tiska/medija i Svjetski dan pisanja pisma. Svjetski dan slobode medija se obilježava 3.svibnja i tom smo prigodom iz novina pronašli  i izrezali članke kojima smo uredili plakat. Zaključili smo da su mediji često bombardirani lošim vijestima i da je prisutno puno reklama koje nas tjeraju da dodatno kupujemo“, rekla je Gavranović.

Svjetski dan pisanja pisama se obilježava 11.svibnja. „Budući da nam je učiteljica Marina Kušan Hadžić, koja je inače izvoditeljica edukativnog programa, kao majka, obilježavanje ovog datuma smo spojili s Majčinim danom. Odlučili smo joj napisati pismo u slikama koje smo nadopunili tekstom. Tu smo dali mašti na volju, zamislili smo da smo na odmoru te smo učiteljici Marini napisali pismo u kojoj smo joj “slikovno napisali” kojim smo se sve aktivnostima bavili. Iz novina smo izrezali aktivnosti slobodnog vremena poput voženja bicikla, sporta, gledanja filmova i slično“, dodala je Gavranović. Plakati su našli mjesto u novom šarenom prostoru.

Kako bi se osjetila toplina uzajamne suradnje i potaknula praktičnost svakodnevnog života korisnici su odlučili jednostavno napraviti palačinke i to zdrave bez mlijeka i bez jaja sa kurkumom kako bi ih svi mogli kušati. Organizirali su si okrijepu i ponudili ih susjedima u naselju kojima uvijek svojim dolaskom donesu jednu bezbrižnu dinamiku.

Podsjetimo, projekt „Godine nisu važne“ financiran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, a odnosi se na Razvoj i provedbu projekata za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i Općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru. Partner je na ovom projektu Grad Petrinja. Vrijednost projekta je 1.351.920,03 kuna. Na projektu je zaposleno šest osoba. U provedbi projekta aktivno sudjeluju socijalni pedagozi, nutricionisti, psiholog, liječnici, učitelji i nastavnici rehabilitatori.